5 ELEMENT

5 ELEMENT

Future - The 5 Elements är ett autentiskt och familjeägt skönhetsföretag som förbinder dig med naturens kraftfulla örter, kryddor och extrakt samtidigt som det levererar häpnadsväckande resultat för din hud. Den unika expertkvaliteten på Futures produkter har fått en lojal kundkrets genom ”word of mouth” från dem som söker högsta kvalitet på hudvård. 

Rötterna till Future Cosmetics (som det hette tidigare) ligger djupt i arvet från grundare Anitas Bar Levs farfar, en kunnig ört- och kryddhandlare från Marrakech. Han sådde de första fröna av nyfikenhet i sitt barnbarns själ. Med ett värdefullt knippe av lokala traditioner, marknader, dofter, idéer och erfarenhet, utökade Anita sina vyer med kunskap om naturligt välbefinnande och terapeutiska traditioner från alla fem kontinenter. Som ung kvinna utbildade Anita sig till legitimerad sjuksköterska och kosmetiker (hudterapeut). Hennes starka koppling till estetik förstärktes ytterligare när hon arbetade på den psykiatriska avdelningen och bevittnade de positiva fördelarna med grooming och professionell hudvård på patienternas mentala tillstånd.

Future kombinerar medicinsk kunskap och gamla traditioner som har hjälpt människor i hundratals år talar för balans och harmoni. Likt naturen omkring oss så trivs vi när vår kropp är välbalanserad och alla element runt omkring och inom oss harmoniserar - och vårt välbefinnande säkerställs. Vår hud är ännu en representation av sådan balans. Anitas filosofi är att precis som många andra organ i vår kropp så bär huden – vårt största organ – hemligheterna bakom dess förnyelse och återhämtning. När vi stöter på utmaningar med vår hud betyder det att dess naturliga hälsa är ur balans. Det sanna syftet med bra behandling är att återställa den balansen och stödja hudens naturliga krafter.

En rutin med Future är minimalistisk, smart och behandlar alla oavsett hudproblem, ålder eller kön. De 5 elementen (rengöring, stimulering, fukt, näring & skydd) står för att återställa vår naturliga huds ungdomlighet. Allt detta görs genom traditionella, växtbaserade och naturliga metoder. Varje enskild produkt innehåller det kompletta systemet av 5 element, så även om du bara använder en produkt kan du fortfarande få en hel behandling. Vissa element är mer dominanta än andra och det är den symbol du hittar på förpackningen.

Huden är vacker när den är frisk och välbalanserad. För att behålla sin hälsa kräver vår hud 5 element:

RENGÖRING - håller huden ren så att den kan avgifta från inre och yttre föroreningar.

STIMULERING – uppmuntrar en hälsosam blodcirkulation som gör att huden får det syre och den näring den behöver och eliminera föroreningar via lymfsystemet.

FUKT – låter huden absorbera och behålla fukt och upprätthålla en hälsosam fuktnivå av i sina celler.

NÄRING – introducerar vitaminer, mineraler, aminosyror, peptider och andra naturliga byggstenar som gör att huden kan frodas.

SKYDD – bevarar huden från yttre påfrestande som kan störa dess balans, t.ex. skadlig solstrålning, väder, vind, fria radikaler och föroreningar.

Faktum är att just dessa element är ansvariga för balansen runt omkring oss i ett större perspektiv: de håller balansen i hela vår kropp, och de representerar balansen mellan naturen och vår planet. Det är inte av misstag som dessa element dyker upp och återkommer i många uråldriga terapeutiska traditioner som Anita hittade under åren av sin forskning, från kinesisk medicin och indisk ayurveda till shamantraditionerna i Amazonas.

Läs mer om Future - The 5 Elements här.

Tillbaka till blogg