PRO AGING - när du är 50 +

PRO AGING - när du är 50 +

Hormonella förändringar i 50-årsåldern, såsom klimakteriet, kan göra att huden blir mer benägen för irritation och torrhet. Det är viktigt att stödja hudens barriär genom att använda återfettande & återfuktande produkter. Dessutom bör vi se till att använda ingredienser som är kända för att främja kollagen- och elastin-syntesen. Dessa två proteiner är absolut nödvändiga för att ge huden styrka och struktur, men de minskar naturligt när vi åldras tyvärr.

Även om det har skett många olika förändringar i huden när man passerat 50, är det vanligaste hudproblemet centrerat kring uppkomsten av fina linjer och rynkor. Det är så viktigt att omfamna din egen skönhet, linjer och allt tycker jag. Att åldras är en naturlig del av livet och händer oss alla. Nyckeln till detta decennium är en effektiv och komplett hudvårdsrutin med produkter rika på lipider, näringsämnen och oljor i kombination med en ökning av mer intensiva professionella behandlingar. Nedan finns några viktiga verktyg att lägga till i ditt kit för att hjälpa dig genom 50-års åldern.

Rengör
Huden i 50-årsåldern kan vara något känsligare, den producerar också mindre olja än den en gång gjort, så jag föreslår att du använder en mild och återfuktande rengöring som inte tar bort hudens naturliga oljor. Undvik sulfater och alkoholer, eftersom dessa kan torka ut huden. Leta istället efter en mild formulering med så lite lödder som möjligt och lägg gärna till en olja som din första kvällsrengöring. Du kan också använda rengöringen som en möjlighet att göra ansiktsmassage. Det dränerar stagnerande lymf- och vätskeansamlingar samtidigt som du uppmuntrar kollagenproduktionen.

Videotips för ansiktsmassage hittar du här på @the.skin.coach (instagram).

Återfuktande och skonsam mjölkrengöring. Clear Makeup Remover

Exfoliera
Att använda en skonsam peeling 2-3 gånger i veckan kan hjälpa till att jämna ut hudstrukturen. Det tar bort döda celler utan att störa hudens lipid hinna. 

Återfuktande och exfolierande ansiktsvatten. Floral Lotion no.2

Återfukta
Öka elasticiteten och fylligheten med en kombination av lipidrika, återfuktande produkter. Tänk rika, ocklusiva krämer för att lugna och trösta huden, återfuktande serum som släcker törsten på djupet och olja för att låsa in fukt.

Spänstgivande, återfuktande och plumpande serum. Bio Vital Serum

Återfuktande och närande olja. Golden Touch Oil
Rik, spänstgivande och återfuktande kräm för mogen hud. Mega Cream


Ögonkräm
Huden runt ögat är mycket tunnare än resten av ansiktet och blir allt tunnare med åldern. Det gör att fina linjer och rynkor blir mer framträdande. Det är också vanligt att uppleva svullnader och mörka ringar, vilket kan åtgärdas genom att använda en välformulerad ögonkräm som innehåller aktiva ingredienser. Leta efter en återfuktande formula som innehåller peptider för att återställa och främja lyster.

Återfuktande och energigivande ögonkräm. Lemuria Phytomarine Eye Gel


SPF
I 50-årsåldern handlar solskyddet om att försöka vända en del av de skador som orsakats tidigare år, samt att bromsa ytterligare åldrande till följd av UV-exponering. Leta efter rika, återfuktande formuleringar för att fylla huden samtidigt som den skyddas från UVA- och UVB-strålar.

Behandling
En LED-mask är ett utmärkt verktyg att lägga till din hemma-rutin för att reparera och läka huden på djupet. Detta decennium är också den perfekta tiden att höja intensiteten i dina professionella behandlingar. Om du har möjlighet, planera in en ansiktsbehandling var 4e vecka. Du är värd att bli ompysslad lite extra.

 

Tillbaka till blogg