AKNE & hur du besegrar det.

AKNE & hur du besegrar det.

Akne orsakas av en kombination av för mycket talg och bakterier. Utslagen och prickarna är resultatet av överproduktion av talg från talgkörteln, orsakat av hormoner. Bakterien 'Propionibacterium acnes' trivs i talg så ett överskott av det gör att bakterier trivs djupt i porerna. Detta orsakar en ansamling av döda hudceller på hudens yta och inuti porerna, vilket förhindrar att talg utsöndras fritt. Kombinera detta med irritation orsakad av hudvårdsprodukter eller solljus så har du förutsättningar för akne.

Det finns 2 ingredienser du behöver för att besegra akne.

Vissa människor har enstaka hormonella utbrott, andra har kontinuerliga, återkommande utbrott i samma område. Lyckligtvis finns det två ingredienser som har vetenskapligt bevisats vara effektiva vid behandling av aknebenägen hud: salicylsyra (BHA) och bensoylperoxid. De hjälper till att minska fläckar, rodnad och tilltäppta porer.

Lämplig hudvård är ett måste.

Oavsett om du har aknebenägen hud eller inte, använd alltid produkter som passar din hudtyp och ditt aktuella hudtillstånd. Om du till exempel har fet hud, undvik krämer med en tjock konsistens och välj geler eller lättare lotion. Om du inte redan använder det så är en mild, leave-on exfoliant ett måste för varje hudvårdsrutin. Ta skonsamt bort döda hudceller och rengör porerna så att de uppleva mindre.

Exfolierande och återfuktande ansiktsvatten. Floral Lotion no.2

Tonårsakne kan behandlas.
... med rätt hudvård. Tyvärr innehåller de flesta produkter för tonåringar onödiga irriterande ämnen som leder till fet hud och fler utslag. Följ dessa 4 enkla steg för att behandla tonårsakne:

1. Använd en mild rengöringsmjölk vid makeup.

Återfuktande och lugnande rengöringsmjölk. Clear Makeup Remover

2. Exfoliera med BHA-syra.

Exfolierande och balanserande rengöring. Flash 10 Botanical Cleanser

3. Återfuktande, icke-komedogen kräm.


Återfuktande & balanserande kräm. Extreme no.3 Cream

4. Skydda huden från solskador och ytterligare irritation genom att bära solskydd varje dag.

 

Tillbaka till blogg