BASICS - grundläggande hudvårdstips

BASICS - grundläggande hudvårdstips

Oavsett om du är 13 eller 70, är det aldrig för sent att börja ta bättre hand om din hud. Vi anser att du ska behandla den efter dess unika hudtillstånd, snarare än din ålder. Vi vill lära dig se vad din hud behöver för dagen och hur du tar hand om den efter behov. När vi gör konsultationer anpassar vi inte produkter efter de 4 hudtyperna. Vi tycker inte att det blir tillräckligt specifikt för att anpassa varje unik person.

När du bestämmer dig för att prioritera din hud kan det vara överväldigande. Det finns massor av val såväl som vänner och "influencers" som ger dig råd, och du har inte alltid tillräckligt med kunskap om din egen hud för att förstå vad du behöver.

Här är några tips om hur du gör processen enklare och enkla saker du kan göra för att skapa en hälsosam rutin som kommer att ge resultat.

Rådgör hos en hudterapeut.
Hitta en utbildad och diplomerad hudterapeut (eller en hudläkare om du behöver) och få en konsultation. Att träffa en expert gör att du bäst lär dig och förstår din hud och hur du behandlar den på rätt sätt med rätt produkter och behandlingar. Beroende på behov, ålder, livsstil, klimat och budget kommer du och experten att bestämma en behandlingsplan. Det är viktigt att experten hjälper dig med en hemrutin och ger råd om vilka ingredienser och produkter som är bäst för din hud.

Boka tid för rådgivning via videosamtal hos oss.

Rengör huden.
Rengöring är det första steget i en ordentlig hudvårdsrutin. Det används för att ta bort smink, döda hudceller, olja, smuts och andra föroreningar från huden. Det hjälper till att hålla porerna rena och förhindra hudtillstånd som tex akne. Rengöring säkerställer att allt tvättas bort i slutet av dagen.

Skonsam mjölkrengöring. Clear Makeup Remover.

Lär dig massera ansiktet.
Ansiktsmassage påskyndar cirkulationen och tillför mer syre till vävnaden, vilket resulterar i en jämnare, friskare hud. Det kan också ändra formen på ansiktet, lyfta ögonbrynen, käklinjen och framhäva kindbenen. Massage släpper även på spänningar i ansiktet, så som tuggmuskeln & mellan ögonbrynen. Det hjälper även kroppen att slussa bort gifter och ansamlingar från ansiktet genom att stimulera lymfdränage. 

Massera ditt ansikte med din rengöring i 2-5 minuter dagligen och upplev själv effekten! Klicka här för en länk till massagetekniker. 

Exfoliera
Huden förnyar sig naturligt var 28:e dag, vilket skapar nya, friska hudceller till ytan. När vi åldras saktar denna process ner, och när döda hudceller börjar samlas börjar din hud se matt, fnasig och torr ut. Exfoliering hjälper till att ta bort döda hudceller genom att bryta bindningarna som limmar ihop dem, låter nya celler komma till ytan och ger din dagliga lyster en omedelbar boost. Exfoliering tar också bort all smuts och skräp djupt ner i dina porer som din rengöring kan ha missat. Att rensa ut porer dagligen hjälper till att minimera deras utseende och gör dig mindre benägen att få finnar.

Djuprengörande och exfolierande rengöring. Flash 10 Botanical Deep Cleanser

Återfukta
Ge huden fukt och näring i form av serumkräm. Serum har mindre molekyler & når därmed djupare ner i huden för att arbeta på speciella behov. De kan arbeta på många olika fukt, pigmenteringar, hudton, ärr, känslighet osv.. Krämen appliceras ovanpå för att omsluta och tillföra ett skydd av lipider. De kan vara lättare eller rikare i konsistens beroende på din talgproduktion. Ju lägre talgproduktion desto mer näring och lipider (fett) behöver huden för att bli nöjd. Byt dessa produkter efter säsong. Använd lättare gel på sommaren och rikare krämer på vintern. Se det som att du byter garderob efter väder.  

Återfuktande och balanserande serum. Beauty Drops no.3

Skydda med SPF
Att använda solskydd är ett av de bästa – och enklaste – sätten att skydda din huds utseende och hälsa i alla åldrar. Använder du detta regelbundet, hjälper det till att förhindra solbränna, hudcancer och för tidigt åldrande. Solskyddsfaktor representerar en solkräms förmåga att skydda mot en specifik del av ultraviolett (UV) ljus som kallas UVB. UVB-strålar är ansvariga för solbränna och hudcancer. Det finns två andra delar av UV-ljus: UVC-strålar (som inte passerar jordens atmosfär) och UVA-strålar (som också är ansvariga för hudcancer och hudens åldrande). Ett solskydd som är brett spektrum skyddar mot både UVB- och UVA-strålar.

 

Tillbaka till blogg