RENGÖRING 101 - Så här gör du.

RENGÖRING 101 - Så här gör du.

Det mest grundläggande och viktigaste steget i din hudvårdsrutin är: rengöring. Att ta sig tid för att ta bort smink och tvätta ansiktet noggrant kommer se till att du ser synliga förbättringar. Här kommer lite grundläggande tips för hur du ska tänka gällande detta steg som är A & O.

Tänk på vad din hud utsätts för under en dag. Allt ifrån smink och svett till partiklar i luften så som avgaser och smuts. Rengöring är det första steget i alla hudvårdsrutiner och är fördelaktigt på flera sätt. Om huden inte rengörs ordentligt samlas smuts och föroreningar på ytan av din hud och kan vara orsaken till utslag, uttorkning och på sikt åldrande.

Behåll en klar hud
För att skydda sig mot yttre angrepp producerar huden talg. Det är en viktig byggsten för den lipida barriären. Det håller även huden smidig. Om talget är kvar på hudytan för länge, blandas med smuts, döda hudceller och smink, utan att rengöras bort, kan det skapa blockering av porerna. Det kan i sin tur stänga inne bakterier (P. acnes) vilket leder till inflammation/akne. 

Öka återfuktning
En regelbunden rengöringsrutin är också en viktig faktor för att hjälpa huden att bibehålla en bra fuktnivå. Tecken på en uttorkad hud är ofta: sträv, reaktiv, rynkig, grå och fnasig. Kom även ihåg att dricka vatten! Ta ett glas nu direkt och läs sedan vidare.

Håll dig ung
Din hud åldras i sin egen takt varje dag. Föroreningar och miljögifter kan påskynda den processen. Att rengöra huden från oönskade partiklar och fria radikaler är ett enkelt sätt att minska deras inverkan på huden och bekämpa åldrande.

Öka produktens effektivitet
Utan rengöring skulle din hud vara täckt med ett lager gamla hudceller, smuts, talg & smink. Det gör det svårt för aktiva ingredienser som appliceras ovanpå att penterera och därmed fungera. Rengöringen förbereder för andra hudvårdsprodukter och kommer därför att göra den mer mottaglig för andra behandlingssteg som: exfoliering, mask, serum och kräm.

Vi rekommenderar att du rengör sitt ansikte en gång på morgonen och en gång på kvällen. Vill du avancera kan du även läsa om dubbel-rengöring. Det är en superbra teknik för din kvällsrutin.

Hur rengör man ansiktet?
Applicera din rengöring på torr hud över panna, kinder, haka, hals & dekolletage. Massera sedan in rengöringen i cirkulära och uppåtgående rörelser, i ca 2 minuter. Tillsätt lite vanligt vatten vid behov och fortsätt massagen. Skölj sedan av ansiktet med kallt vatten. Badda ansiktet torrt med en ren, mjuk handduk eller muslin. Följ sedan upp med de behandlingsprodukter som uppfyller dina specifika behov. Behöver du hjälp att hitta rätt? Låt oss hjälpa dig genom att klicka här.

Slutligen, vill vi besvara denna fråga:
"Varför kan jag inte använda min handtvål/duschtvål i ansiktet?"

Är du van vid att få den där gnistrande rena känslan man får av tvål? Det kan vara dags att ändra tankeställning, speciellt om du ständigt upplever dig torr i huden. Tvål och löddrande mousse kan störa hudens barriärfunktion, syramanteln, och tvätta bort hudens bra oljor. Det ger en ren gränsla för stunden men det kommer ge dig problem på sikt. Det kan även få huden att öka oljeproduktionen, skapa en obalans och akne.

Här nedan är några rengöringar vi rekommenderar:

Återfuktande rengöringsmjölk för att tvätta bort makeup. Clear Makeup Remover
Exfolierande och balanserande rengöring med BHA. Flash 10 Botanical Deep Cleanser

Återfuktande och lugnande ansiktsvatten (utan fruktsyror). Floral Lotion no.1

Exfolierande och återfuktande ansiktsvatten med AHA & BHA. Floral Lotion no.2
Tillbaka till blogg