”DO IT YOURSELF”

”DO IT YOURSELF”

Ansiktsbehandlingar behöver inte bara vara exklusiva för kliniker & spa. Vi kan ge oss själva otroliga resultat hemma också (även om det inte finns något så skönt som att få en ansiktsmassage, jag håller med.) Jag skulle säga att det är hemma som vi ser det bästa resultatet - det du gör varje dag. Att ge dig själv en DIY (Do It Yourself) ansiktsbehandling är ett bra sätt att stressa ner, boosta din hy och behålla hudens hälsa. 

Nedan finns några enkla steg för en grundläggande DIY-behandling. OBS att det här är en generell rekommendation. Det roliga börjar verkligen när du skräddarsyr den efter dina specifika behov genom att lägga till det som passar just dig: serum, masker, mikroström- och massageapparater, LED-masker och mer. Jag kan hjälpa dig med vad som passar dig om du är osäker. Klicka här för att boka en videokonsultation.

Utför följande minst (!) en gång i veckan, tex. söndag kväll.

Steg 1. Dubbelrengöring
Det är viktigt att börja din ansiktsbehandling på en ren hud, likt en ren kanvas. På detta sätt kan alla produkter du använder ha bästa chansen att absorberas i huden. Använd en rengöringsmjölk som första rengöring för att få bort spår av smink och solskydd, samt eventuella föroreningar och svett. Den andra rengöringen får gärna vara ett ansiktsvatten. Applicera mjölken på huden och utför en 5 min ansiktsmassage. Det är nyckeln till att släppa på spänningar, minska svullnad, detoxa, öka cirkulation och lyfta ansiktet. Vi har lymfkörtlar utplacerade längs nacken och bakom öronen. När de blockeras så samlas vätska i området, vilket resulterar i svullnad och matt hy. Att utföra en enkel ansiktsmassage är bra för att stimulera lymfdränage.

Återfuktande och skonsam rengöringsmjölk. Clear Makeup Remover
 

Massera såhär:

Applicera 2-3 pump rengöring och se till att du har tillräckligt med glid. Använd uppåt- och utåtgående rörelser för att applicera med ett stadigt tryck. Massera nedifrån och upp: mellan bysten, över bröstmuskeln och upp över halsen. Fortsätt upp till käklinjen och hakan, rör dig till munnen, ut över kindbenen, över näsan och runt ögonområdet. Massera tinningarna och avaluta med pannan. Det behöver inte vara komplicerat: tänk på att följa ansiktets konturer, mot tyngdkraften och använd hela händerna. Skölj ansiktet med kallt vatten. Badda huden torr med en mjuk handduk. Följ upp med att svepa ansiktet med ett återfuktande ansiktsvatten.

Återfuktande och balanserande ansiktsvatten. Floral Lotion no.1

Steg 2. Exfoliera
Oavsett om du använder en kemisk peeling som innehåller AHA, BHA eller en mekanisk skrubb med finmalda korn, är exfoliering ett viktigt steg i DIY-behandlingen. Genom att försiktigt lösa upp och peela bort döda hudceller avslöjas de nya hudcellerna under. Exfoliering ger ett omedelbart glow som låter aktiva ingredienser nå djupare samtidigt som det ökar cellernas ämnesomsättning. Jag kan rekommendera nedan produkt som både innehåller rot-korn från såpnejlika men även AHA & BHA.

Exfolierande och uppiggande rengöring. Flash 10 Botanical Deep Cleanser

Steg 3. Mask
Det skulle helt enkelt inte vara en ansiktsbehandling utan en mask! Blanda och matcha formler beroende på dina hudproblem – lera för avgiftning, kräm för att ge näring, sheet-mask för att återfukta – eller blanda och matcha flera för att rikta in dig på olika problem samtidigt. Applicera ett jämnt lager på ansiktet med händerna och låt verka i cirka 20 minuter innan du sköljer av med kallt vatten. Glöm inte det ömtåliga området kring ögonen. Ögonmasker är ett bra sätt att ge ett extra lager av fukt till ett ofta bortglömt område.

Balanserande och rengörande mask. Phyto Mask no.2

Steg 4. Mist/Ansiktsvatten
Efter att du tvättat bort din ansiktsmask och torkat torrt med en mjuk, fluffig handduk: spraya en fuktmist/svep ett ansiktsvatten över ansiktet för att återfukta och förbereda huden för serum & kräm.

Återfuktande och balanserande ansiktsvatten. Floral Lotion no.1

Steg 5. Serum
Applicera det/de serum som är anpassade efter dina behov och låt det/dessa torka in i huden innan du går vidare till nästa steg.

Återfuktande och läkande serum. Beauty Drops no.3

Steg 6. Återfukta
Att applicera en kräm/olja som det sista steget i din DIY-ansiktsbehandling. Detta steg återfuktar inte bara huden utan fungerar som ett skydd för att låsa in alla antioxidanter och aktiva ingredienser du har använt hittills. Det kan kännas underbart att upprepa en förkortad version av din massageteknik som användes tidigare vid rengöringen för att applicera din fuktkräm/olja i ansiktet och över dekolletaget. Följ upp med serum/kräm runt ögonen vid behov och ett läppbalsam.

Återfuktande och energigivande kräm. Lemuria Phytomarine Cream


Beroende på tid och produkter i ditt badrumsskåp, lägg till eller ta bort något av dessa steg för att passa dig bäst. Nyckelelementen är: dubbelrengöring, exfoliering, mask och återfuktning!

Lycka till!
/Coach.

Tillbaka till blogg