GLYCERIN och dess fuktbevarande egenskaper.

GLYCERIN och dess fuktbevarande egenskaper.

Glycerin är en kraftfull, fuktbevarande och reparerande ingrediens som hjälper till att stödja hudens barriärfunktion och fylla på en uttorkad hy. Det är en färglös och trögflytande vätska som vanligtvis finns i fuktkrämer tillsammans med mjukgörande medel och oljor. Det finns troligen redan i en del av dina favoritprodukter.

Glycerin fungerar genom att dra fukt från omgivningen och fånga in det i huden. Dess låga molekylvikt betyder att glycerin är mycket effektivt för att dra in fukt djupt in i dermis, vilket ger långvarig återfuktning.

Glycerin imiterar också hudens naturliga fuktgivande faktor (NMF), kroppens inbyggda svar för att hålla huden mjuk och smidig. Denna naturliga process saktar inte bara ner när vi åldras, utan dess förlust accelereras vid exponering för UV-ljus och föroreningar. Det leder till uttorkning, ojämn hudton och framträdande tecken på åldrande. Så det är viktigt att vi fyller på huden genom närande ingredienser, så som glycerin, vilket fungerar i synergi med huden.

Även om det vanligtvis finns i många fuktkrämer, är glycerin också vanligt i rengöringar, serum, masker och mer. Dess betydande återfuktande egenskaper gör den till en utmärkt ingrediens för dem med extremt torr hy eller hudåkommor som psoriasis och dermatit. Glycerin är icke-komedogent (det täpper inte till porerna) och passar de flesta hudtyper.

Några produkter med glycerin:

Återfuktande och kollagenboostande serum. Microlife C Collagen Serum
Reparerande & återfuktande kräm för skadad hud. Vino Remedial Omega-3 Cream
Återfuktande och balanserande kräm för fet hud. Extreme no.3 Cream
Tillbaka till blogg