GRÖN LERA & dess egenskaper inom hudvård

GRÖN LERA & dess egenskaper inom hudvård

Grön lera är den mest använda leran. Lär dig hur dess mineralrika egenskaper kan hjälpa till att balansera, rengöra huden och kontrollera överflödig talg.

Leror är mjuka, mineralrika material som bildas naturligt i jorden, till följd av att stenar gradvis vittrar sönder. Det finns många olika färger av lera, men grön lera, även kallad illite, är den populäraste leran för användning i hudvård. Denna sorts lera är vanlig i södra Frankrike och är känd som fransk grön lera.

Egenskaperna hos naturlig grön lera kan ha en berikande effekt på huden och kroppen. Att använda grön lera som en del av din hudvårdsrutin kan hjälpa till att balansera fet hud, avgifta orenheter, förbättra hudton och struktur.

Leror har använts som naturlig kosmetika i århundraden på grund av deras unika fysikaliska och kemiska egenskaper. Historiskt sett har grön lera använts för att lindra inflammation, sår eller muskelsmärtor. De appliceras ofta som ansiktsmasker för att bota orenheter och förbättra hudens hälsa.

Genom att använda leror som hudvårdsbehandling kan ett unikt molekylärt utbyte ske mellan leran och huden. När den placeras i kontakt med huden, lockar negativt laddad lera med saltmineraler till sig positiva joner. Detta inkluderar smuts och föroreningar, som dras ut från huden och ersätts med mineraler från leran.

Grön lera är naturligt rik på järnoxid som kan hjälpa till att bekämpa bakterier, och har även en skiktad struktur som gör den mycket absorberande. Det gör leran en effektiv, naturlig metod för att rensa bort orenheter och absorbera överflödigt talg från huden. Passar alla hudtyper och tillstånd.

Använd en grön lermask som Phyto Mask no.2 för att djuprengöra din hud minst en gång i veckan oavsett hudtyp. På så sätt skapar du en optimal grund och optimerar din dagliga hudvårdsrutin på bästa sätt.

 

Rengörande & balancerande lermask. Phyto Mask no.2

Tillbaka till blogg