TORRBORSTNING

TORRBORSTNING

Torrborstning är i stort sett precis vad det låter som. Du tar en torr kroppsborste och använder den för att försiktigt massera din kropp i en uppåtgående rörelse.

Ökar cirkulationen.
När du borstar huden blir huden lätt rosa. Rodnaden är resultatet av ökad cirkulation i de områden du har torrborstat. Din kropp skjutsar helt enkelt mer blod till dessa områden.

Lymfdränage.
Längs med blodbanan i kroppen går lymfan som filtrerar blodet från skräp och gifter. Torrborstning påskyndar lymfans flöde vid beröring, vilket hjälper till att slussa bort gifter snabbare.

Exfolierar död hud.
Kallas även för mekanisk peeling, då torrborstningen gör att du blir av med smuts & döda hudceller. Resultatet är ökad cellförnyelse och en slätare, renare hud med lyster.

Fyller ut huden.
Många upplever att deras celluliter blir mindre märkbara efter torrborstning. Det är på grund av att man får en tillfällig "plumpande" effekt när kroppen skickar mer blod och vätska till området.

Hur torrborstar man huden?
För att torrborsta ordentligt, se först till att din hud är helt torr. Stryk med långa drag från händer/fötter mot ditt hjärta. Variera trycket beroende på din huds känslighet. Om din hud är känslig, använd ett lättare tryck. Huden kan bli rosa men ska aldrig bli ilsket röd. Då trycker du för hårt.

1. Börja med ena foten och rör dig uppåt mot knä, lår och upp mot höften. Upprepa på andra benet.

2. Borsta sedan över magen och ryggen. Gör du ritualen med din vän/partner, be han/henne hjälpa dig att borsta ryggen som kan vara svår att komma åt själv. Speciellt mellan skulderbladen. Glöm inte nacken.

3. Borsta sedan ena handen, upp mot armbågen och mot armhålan. Upprepa på andra armen.

4. Stryk sen över dekolletaget från mitten ut mot armhålan.

5. Upprepa detta 1-2 ggr/veckan.

Följ gärna upp torrborstningen med ett bad i havet, ett bubbelbad, bastu eller en ångande dusch för att rengöra huden. Kom ihåg att avsluta ritualen med en återfuktande kroppskräm, som Lemuria Phytomarine Body Cream.

Återfuktande och spänstgivande kräm för kroppen. Lemuria Phytomarine Body Cream

 

Tillbaka till blogg