VINTER & 7 enkla tips för de kallare månaderna

VINTER & 7 enkla tips för de kallare månaderna

När årstiderna förändras och vädret blir kallare kan huden på vår kropp bli torrare. Vi delar här 7 enkla tips för att din hud ska må bra genom kallare väder och vind!

För att ta itu med detta är det bra att justera delar av din hudvårdsrutin. Även om din hud kan behöva lite extra hjälp har din hudtyp inte förändrats, så det borde inte större delen av din rutin heller göra. Effektiv hudvård under vintern innebär att lägga till en eller två produkter i din rutin för att ge extra återfuktning och näring.

Vad orsakar torr hud på vintern?
När temperaturen sjunker och de kalla vindarna blåser är den kyliga luften torr och den låga luftfuktigheten (både inomhus och utomhus) hård mot huden. Förutom den låga luftfuktigheten utomhus, är din hud också utsatt för angrepp från den torra, uppvärmda luften inomhus. Kombinationen av kallt och torrt ute och varmt och torrt inne gör att redan uttorkad hud hamnar efter. Det gäller alla hudtyper. 

Hudproblemen i samband med vintertorr hud är uttorkning, rodnad, stramhet, fjällning, ökad känslighet och en ständig obekväm känsla. Men oroa dig inte. Du kan hålla din hud lugn, jämn och återfuktad genom att lägga till produkter anpassade för dig som låser in fukt, ger näring åt huden och hindrar det kalla vädret.

7 ENKLA HUDVÅRDSTIPS FÖR VINTERN:

1. Stark barriär

Vintermånaderna bör inte kräva ett fullständigt byte av alla dina produkter. Istället är det bäst att lyssna på din hud och försöka tillgodose specifika behov genom att byta ut en eller två produkter. Använd en skonsam rengöring som du masserar in på torr hud och sköljer av med ljummet/kallt vatten. Du kan även prova att endast använda en toner på morgonen istället för rengöring, för att inte övertvätta huden. Tricket är att försöka bevara så mycket naturliga fetter i huden som möjligt men samtidigt få bort orenheter. En stark barriär håller huden frisk genom minusgrader.

Skonsam mjölkrengöring 

Clear Makeup Remover

 

2. Olja

Tillför essentiella fettsyror, peptider, vitaminer och antioxidanter för att reparera torr/uttorkad hud och stärka hudens barriär. Det gör du bäst med en ansiktsolja! Appliceras som den är på rengjord hud, eller ovanpå kräm innan läggdags. Stärker hudens lipida hinna (skyddsbarriär). 


Återfuktande ansiktsolja

Golden Touch Oil

 

3. Nattkräm

Lägg en extra näringsrik kräm på natten eller en nattmask 2-3 ggr/veckan. Huden behöver mer lipider under vintern för att bygga upp skyddet mot kyla och torr luft. Kom ihåg att anpassa krämen efter din hudtyp. En väldigt torr hud kan vi rekommendera Mega Cream och har du akne-tendens kan Extreme no1 Cream passa bra över vintern.


Fuktkräm

Mega Cream & Extreme no1 Cream

 

4. Lager på lager

Applicera ditt återfuktande serum eller toner i omgångar. Alltså: applicera ett lager, vänta i 1 minut, upprepa 3 gånger med samma produkt. Maximera effekten och låt det verka över natten med kräm ovanpå. Du kan även applicera Beauty Drops ovanpå din dag/nattkräm för att låsa in fukt och få extra glow, det räcker med 2 extra droppar.

Återfuktande serum

 Beauty Drops no 1, 2 eller 3

 

5.  SPF

Kom ihåg att UV-strålar är skadliga året runt, speciellt när de reflekteras på snöiga ytor, så lämna aldrig hemmet utan att applicera SPF. Hitta ett solskydd du trivs med dagligen.

 

6. Glöm inte huden på kroppen

Huden på våra kroppar behöver också kärlek och uppmärksamhet, även om det mesta är täckt med kläder vid den här tiden på året. Att försumma kroppen kan leda till extremt torr, matt och flagnande hud på grund av uppbyggnaden av döda hudceller. För att undvika detta testa torrborstning! Du kan läsa mer om det här. Kombinera gärna med ett varmt bad eller bastu om du kan för bäst effekt. Avsluta alltid med en återfuktande kräm eller avkopplande olja innan du går och lägger dig.

Reparerande kräm för kroppen 

Lemuria Phytomarine Body Cream

Tillbaka till blogg