CHECK IN & tips på selfcare efter hur du mår idag.

CHECK IN & tips på selfcare efter hur du mår idag.

Ta ett djupt andetag och känn efter:

Hur mår du idag? Är du känslig? Självsäker? Och hur vill du känna dig idag? Dina känslor, vare sig de är positiva eller negativa, är det som gör dig till människa.

Rädsla gör att du kan överleva i en kris situation, samtidigt som oro uppmärksammar dig på att något är fel, och aggression hjälper dig att ta modiga åtgärder och göra val. Känslor, av naturen, gör det möjligt för oss att interagera effektivt med andra. Sammantaget hjälper känslor dig att identifiera problem som kräver din uppmärksamhet. Det är därför self care är viktigt för ditt emotionella välbefinnande. Öva på att lyssna och känna in dagens känslor och humör, och låt det styra vad din self care är för dagen. Välj ett eller flera alternativ här nedan för att utforska vad som kan passa dig idag efter hur du mår:

TRÖTT
Om du vaknade trött, varför provar du inte att starta dagen med en svalkande ögonmask, som Soft Treatment Gel? Det kommer att pigga upp. Du kan även utföra en dränerande ismassage tillsammans med din rengöring! Kombinera Clear Makeup Remover med massageverktyget Ice Mold.

Återfuktande & lugnande gel-mask. Soft Treatment Gel
MOTIVERAD
Härligt att du känner motivation! Passa på, ge dig ut på en löptur för att syresätta kroppen. Torrborsta sedan kroppen innan du hoppar in i duschen. Avsluta med en återfuktande och uppstramande kroppskräm.

Återfuktande kroppskräm. Lemuria Phytomarine Body Cream

LYCKLIG
Skriv ner dina positiva känslor i en tacksamhetsdagbok (eller i anteckningar på telefonen). Spara dessa och läs en dag du inte är på topp. Spela gärna en härlig playlist i bakgrunden när du gör det för att förhöja känslan, t.ex. som den här:

"Good Vibes Only" Playlist på Spotify.

STRESSAD
Oftast orsakas stress av att ha för mycket att göra och för lite tid att göra det. Minska din arbetsbelastning, prioritera din att göra-lista och hantera din tid mer effektivt. Detta kräver att du säger nej oftare, och det är helt okej! Det finns många sätt att säga det artigt. "Tack för att du frågar mig, men jag kan inte". "Det är tyvärr dålig timing". "Låter kul! Men jag är tyvärr inte tillgänglig". "Tyvärr inte, kanske nästa gång!"

TUNG
Naturligtvis är det lättare sagt än gjort, men försök att prioritera din sömn. Det är olika för varje person men sikta mot minst 8 timmar per natt. Skapa en skön, sval, mörk miljö för dig att sova i, vädra ur sovrummet så att det inte är för varmt och instängt. Bädda rent med krispiga lakan. Varva ner utan smartphone (kanske börja läsa en bok?). Drick 
en kopp te. Prova att spela "white noise" på låg volym bredvid sängen. Här hittar du en playlist. Sov gott!

OROLIG
Att lära sig rensa sitt sinne genom meditation kan vara ett bra verktyg för att lindra ångest, oro och bli mer närvarande. Fokusera på dina andetag, kroppsförnimmelser och släpp dömande tankar. Prova denna meditation.

LEDSEN
Prata med någon du älskar, oavsett om det är en vän, familjemedlem eller någon annan. Det kan vara ett telefonsamtal, ett sms, snapchat eller vilken metod du vill. Det kan hjälpa att inte känna sig ensam och ha någon som lyssnar.

KÄNSLIG
Åh, en sån dag idag.. Låt dig själv känna dina känslor oavsett om de är positiva eller negativa. Försök inte trycka tillbaka dina känslor, tillåt dig själv att uppleva dem i en trygg miljö. Kom ihåg att känslor kommer och går. De varar inte förevigt. Se t.ex. en film som har ett lyckligt slut och som får dig att gråta ut. Att gråta är läkande och känns oftast bättre efter man lättat på det emotionella trycket. Filmtips: The Notebook eller P.S. I Love You.

PMS
Ta ett skogsbad. Det japanska utövandet av shinrin-yoku, betyder helt enkelt att gå i ett område med träd och djupt andas in luften. Träd frigör vissa kemikalier, som terpener, vilket har associerats med aktiveringen av det parasympatiska nervsystemet. Det skickar signaler till din kropp att koppla av. Metoden är så kraftfull att skogsbad har visat sig minska depression, enligt forskning publicerad i juni 2019 i Environmental Health and Preventative Medicine. Sedan gör promenaden sitt av att röra på kroppen.

ÅNGEST
Prova att skölja ditt ansikte med iskallt vatten - kallat "ice plunge". Fyll upp en stor skål med kallt vatten och iskuber. Doppa hela ansiktet i vattnet och räkna till 3. Upprepa 4-5 ggr. Detta kommer att aktivera något kallat för "dyker reflexen". Det säker blodtycket och aktiverar det parasympatiska nervsystemet. Du kan även använda dig av ismassage - med hjälp av Ice Mold. Kombinera den med din rengöring på morgonen/kvällen och lägg extra fokus på området runt ögonen.

KÄR
Kyss honom/henne bara, vad väntar du på? ;) Sedan är ett tips att ha en hemma-spa kväll tillsammans. Rengör ansiktet och applicera en ansiktsmask på varandra. T.ex. Heritage Mask.

Rengörande och balanserande ansiktsmask. Hertiage Mask

ÖVERVÄLDIGAD
Testa "Brain Dump" - Skriv ner allt du kan komma på utan stop i 5 min. En övning som låter dig överföra vilseledande tankar från ditt huvud till en dagbok, ett vitt papper eller antecknings-appen på din telefon, där du kan granska dem senare. Detta kommer att frigöra lite mentalt utrymme och ge dig en tydligare överblick av dina tankar och känslor.

Tillbaka till blogg