RUTIN - AKNE & FET HUD

RUTIN - AKNE & FET HUD

Alla behöver en viss mängd talg (olja) för att hålla huden smidig och återfuktad. Hudtyp bestäms av hur mycket talg huden i ditt ansikte producerar; beroende på detta kan din hudtyp kategoriseras som torr, kombinerad och fet.

En fet hudtyp är precis vad det låter som – överskott av talg i ansiktet ger ett glänsande eller oljigt utseende. Om du inte behandlar din feta hud kan porerna bli tilltäppta/förstorade och döda hudceller kan samlas på hög. Pormaskar, finnar och andra typer av akne är också vanliga med denna hudtyp.

Om din hud har följande, har du en fet hudtyp:

- Ditt ansikte blir oljigt och vanligtvis fet efter en dag.
- Smink sitter inte kvar och verkar "glida" av.
- De oljigare delarna av ditt ansikte har pormaskar, finnar eller andra typer av akne
- Porerna är synligt förstorade, särskilt på näsan, hakan och pannan

Kombinerad hud då?
Lägg särskilt märke till din t-zon. T-zonen är pannan och näsan som naturligt tenderar att ha mer aktiva talgkörtlar som kan producera överskott av talg. Om din t-zon är fet men resten av ditt ansikte ser normal eller torr ut så har du kombinerad hud.

Fet hud är vanligtvis ärftligt – om du har fet hud beror det förmodligen på att dina föräldrar haft/har det med. Överskott av talg kan också vara resultatet av förhöjda hormonnivåer, till exempel under puberteten, såväl som under vissa delar av kvinnors menstruationscykel, under graviditeten och när de går igenom klimakteriet, eftersom talgkörtlarna blir mer aktiva under dessa tider.

Om din feta/oljiga hy stör dig så finns det även goda nyheter – de med fet hud tenderar att ha mer fett i huden, vilket gör dem mindre benägna att få för tidiga rynkor. Nyckeln är att hålla oljigheten i din hud under kontroll och tillföra mer fukt! Här nedan delar vi en bra startrutin för dig som upplever fet/kombinerad hud:1. Flash 10 Botanical Deep CleanserRengöring

2. Floral Lotion no 2 - Exfolierande ansiktsvatten

3. Phyto Mask no 2 - Balancerande mask

4. Beauty Drops no 3 - Läkande & återfuktande serum

5. Extreme no 3 Cream - balancerande fuktkräm

Klicka här för att komma till en sida med produkter för dig med fet/kombinerad hudtyp.

Back to blog